تلفن تماس: ۰۹۱۰۱۶۸۱۱۳۸ - ۰۲۱۸۸۴۵۸۶۱۹

شنبه تا چهارشنبه از ۹ صبح تا ۱۷ و پنجشنبه تا ۱۲:۳۰

آشنایی با اینورتر هیبرید نیروگاه خورشیدی

اینورتر هیبرید برق خورشیدی

اینورتر یکی از مهم ترین قطعات نیروگاه خورشیدی است و می تواند برق تولید شده توسط پنل خورشیدی را از لحاظ سطح و نوع ولتاژ با شبکه برق شهری برابر کند. هر پنل خورشیدی دارای یک خروجی ولتاژ ثابت است و با تغییر شدت تابش جریان الکتریکی خروجی کم و زیاد می شود. در مقابل برق شهر یک ولتاژ متغیر است و مقدار آن از ۰ تا مثبت و منفی ۳۱۰ ولت تغییر می کند که مقدار متوسط آن را ۲۲۰ یا ۲۳۰ ولت در نظر می گیریم. برق شهر در هر ثانیه ۵۰ بار شامل این تغییرات ولتاژ می شود و بر همین اساس فرکانس آن ۵۰ هرتز اندازه گیری می شود.

اینورتر ها دارای تنوع بسیاری هستند. برای مثال اینورتر های باتری، برق باتری را تبدیل به برق شهر می کنند. یکی از مهم ترین این قطعات، اینورتر متصل به شبکه یا Grid Tie Inverter است. اینورتر متصل به شبکه به صورت مستقیم برق تولید شده توسط پنل خورشیدی را به برق شهر تبدیل و به شبکه سراسری برق تزریق می کند. فرقی نمی کند شما یک مصرف کننده مسکونی باشید یا یک واحد صنعتی، در هر صورت می توانید با احداث یک نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه، برق حاصل از پنل های خورشیدی را به شبکه برق تزریق و معادل آن از وزارت نیرو درآمد حاصل از فروش دریافت کنید.

اما در این حالت مشکلی وجود دارد و آن نیز حفاظت ضد جزیره ای اینورتر است. فرض کنید برق سراسر قطع و شما تنها تولید کننده برق در شبکه برق منطقه باشید که در این صورت نیروگاه شما توان تامین برق منطقه را ندارد و ممکن است علاوه بر وارد شدن آسیب به تجهیزات الکتریکی شبکه، به خود اینورتر نیز آسیب وارد شود. به همین منظور با استفاده از خاصیت ضد جزیره ای، در صورت قطع شدن برق شهر، خروجی اینورتر متصل به شبکه نیز قطع می شود و مشترک امکان استفاده از خروجی اینورتر نیروگاه خود را ندارد که در این شرایط می توان از اینورتر هیبرید برای حل مشکل استفاده نمود.

اینورتر هیبرید

اینورتر متصل به شبکه هیبرید دارای دو خروجی همزمان متصل به شبکه و برق اضطراری است که می تواند علاوه بر تزریق برق به شبکه سراسری، بخشی از برق تولید شده توسط پنل خورشیدی را به شبکه داخلی ساختمان تزریق کند. این قابلیت به ما کمک می کند تا در صورت قطعی برق نیز از برق تولید شده توسط پنل خورشیدی استفاده نماییم. همچنین بسیاری از اینورتر های هیبرید دارای ورودی باتری نیز هستند تا بخشی از برق تولید در باتری ذخیره شود و در صورت نیاز و در ساعاتی که نور خورشید در دسترس نمی باشد، برق مصرف کننده ها تامین شود.

 

در این نوشته تلاش کردیم تا به صورت مختصر به معرفی اینورتر هیبرید در برق خورشیدی بپردازیم. در صورت نیاز به مطالعه مطالب در حوزه برق خورشیدی و آشنایی با تجهیزات نیروگاه خورشیدی می توانید به مجله آموزشی سولارنیرو مراجعه نمایید.

 

 

لطفا نظر خودتون رو با ما به اشتراک بگذارید

انواع فوندانسیون استراکچر پنل خورشیدی
پست قبلی

انواع سازه پنل خورشیدی بر اساس روش اتصال به زمین

To Top